25 Апрель 2024
 

Не порушуй завіту з Богом

galia__main

Хрещення – особливий крок у житті. Однією з головних особливостей життя євангельських християн-баптистів є те, що хрещення вони приймають у зрілому свідомому віці. Такий приклад для нас показав Ісус Христос.

Адже Біблія говорить, що хрещення – обіцянка Богу у доброму сумлінні. А обіцяти щось з повним розумінням вчинку може лише доросла людина. «…хрищення – не тілесної нечистоти позбуття, але обітниця Богові доброго сумління…» (1Петра 3:21).

Обіцянка! Це не просто обряд. Це укладення завіту між людиною й Господом.

Коли дві сторони, скажімо, бізнес-партнери укладають угоду чи контракт, серйозний юридичний документ, вони добре зважують усі деталі. Звичайно, у контракті зазначені певні зобов’язання та умови й що передбачено у випадку їх порушення. Підписуючи угоду, ділові сторони погоджують на все, що там зазначено. Документ завіряють печатками й зберігають. Кожному з них ця співпраця подобається, вони підтримують один одного, мають користь і не хочуть, щоб щось призвело до розірвання їх відносин. Завжди можуть з’явитися конкуренти, які захочуть посварити їх, завадити їх успішному партнерству. Але, попри все, вони дотримуються умов домовленості, продовжують довіряти один одному і це допомагає їм.

Якщо люди так ретельно і відповідально відносяться до бізнес-угод, великі кількості яких укладаються що дня по всьому світі, то як ми повинні відноситися до завіту, який укладаємо з Самим Всемогутнім Творцем, Царем царів – великим Господом Богом!

Якщо люди бояться порушити обіцянку перед іншою людиною, то чи має право людина порушити обіцянку, яку вона дала Богу?!

…Коли я у свій час збагнула це – мені стало страшно… Чи зможу? Іноді щось доводилось підписувати чи обіцяти комусь, але такого серйозного кроку я ще не робила.

Господь, я люблю Тебе, і бажаю виконати те, що обіцяю, приймаючи хрещення. Я знаю, Ти - Люблячий та Милостивий, та я боюсь вчинити чи помислити негідно, я так не хочу засмутити Тебе. Я помираю для гріха і народжуюсь для праведного життя з Тобою. Обіцяю служити Тобі у доброму сумлінні, розповідати про Тебе іншим! Прошу, доможи мені виконати цю обіцянку й жодним вчинком ніколи не порушити її у житті. Батьку Небесний, дякую Тобі за те, що врятував мене, подарував вічне життя й ніколи не залишаєш мене. Лиш Ти насправді охороняєш, підкріпляєш, даєш радість. Без Тебе я нічого не можу. Віддаю себе у Твої руки. Веди мене.

Сподіваюсь, що кожен християнин з відповідальністю перед Богом і розумінням звершує святе водне хрещення. Тим більше, що в Біблії написано: «краще не обіцяти, аніж обіцяти і не виконати». Заключити завіт з Господом – це величезний привілей для людини. Звичайно, ми не мусимо щось підписувати чи оплачувати кошти, коли звершуємо хрещення, укладаючи завіт з Богом. Але той, хто, попри переживання, охрестився – побачив й відчув великі благословіння у житті. Диявол може атакувати, намагатись зламати нас, але ми під захистом Бога. Кожного разу, перемагаючи спокуси, випробування віри – сповнюєшся великою радістю, бо дотримався того, що обіцяв Господу. Вчинивши вірно по Слову Божому, відчуваєш, що порадував Господа, а не засмутив!:)

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5