27 Апрель 2024
 

Вчені незадоволені дарвінізмом у підручниках з біології

Десять українських науковців знайшли помилки у шкільних підручниках. Причому зроблені свідомо, і ті, які формують світогляд дітей. Десятеро науковців не задоволені тим, що у підручниках викладена лише одна теорія створення світу та людини. Урок біології в київській школі. Науковці звертаються до міністерства освіти. Вони твердять - у підручниках чимало спірних фактів викладено як беззаперечні. Так, ось цю істоту з крилами чомусь названо динозавром. Крім того, зі шкільних книжок і досі не вилучено теорії, спростовані ще сто років тому.

Богдан Рудий, науковий співробітник КНУ ім. Шевченка: “З камінців амьоби, ящірки і люди це фантастичнго і на жодному етапі нема підтвредженняф і щодо вибуху який призвів до організацуії подається як факт”.

У підручниках з біології, є лише одна думка як виникла людина – від мавпи за Дарвіном. Доцент Балан від сімдесят восьмого року пише підручники з біології. Розділ, де теорію еволюції подано за радянською традицією, як головну, писав інший науковець.

Павло Балан, доцент КНУ ім. Шевченка: “Інерція тривалий час рад школа одна думка відхилення неприпустиме і йде інерція різні погляди”.

У школі, де навчаються за підручником Балана - про інші версії створення світу й людини дізнаються з додаткових джерел.

Сергій Кириченко, студент КНУ ім.Шевченка: “Вони ще пишуться за старими совдепівськими нормамаи вони просто переписуються”.

Процес появи хоча б альтернативних думок у підручниках ініціатори змін вважають за складний. Мовляв – через консерватизм українських наукових світил. СТБ.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5