20 Апрель 2024
 

Общественность Тернополя просит власти убрать игровые автоматы за пределы города

Відкритий лист громадської організації «Відповідь» до голови міської ради Заставного Романа, голови обласної держадміністрації Чижмаря Юрія,
начальника податкової інспекції Свистуна Мирослава, начальник УСБУ в Тернопільській області полковника Радецького Олександра,
головного прокурора Тернополя Василя Шаравари, начальника штабу управління податкової міліції ДПА в області Дякова Олега.

Проблема ігроманії серед неповнолітніх існує вже не перший рік. Окрема тема - копійчані ігрові автомати. У жодній цивілізованій країні світу, вони не розміщені, як у нас, у людних місцях: на зупинках, перехрестях вулиць, на базарах, біля шкіл. А в окремих країнах ігроманія вважається навіть серйозною хворобою, і таких хворих лікують. Однак ліпше боротися не з наслідками, а з причинами біди. Адже інколи ці наслідки бувають несумісні з життям.

Комусь бізнес, комусь розвага, а комусь лихо, що руйнує людську психіку. Нерідко в гральному бізнесі трапляються випадки, коли дорослі люди програють усі свої гроші, не розуміючи, що на цьому гра закінчується. Починаються фінансові проблеми, вирішити котрі гравці намагаються, «не відходячи від каси» - у тому ж салоні гральних автоматів. Вони не завжди обізнані у гральній справі, тому заплутуються в боргах ще більше.

У Тернополі налічується близько 200 «точок» (які переважно належать київським фірмам), у яких розташовані тисячі гральних автоматів. Багато з них стоять на вулиці ─ де не ведеться ніякого нагляду та контролю. Відтак, вони є загальнодоступними. Цим часто користають діти та підлітки, що не досягли 18-річного віку. Багато автоматів розташовані поруч із навчальними закладами, тому школярі та студенти майже щодня ідуть до «одноруких бандитів». Як говорить статистика, 10% відсотків дітей і підлітків України проводять біля гральних пристроїв значну частину свого вільного часу.

Діти – це вразливе місце суспільства, дзеркало його пороків. Вони легко вбирають у себе бруд, переймають «хвороби» дорослості. Сьогодні лудоманія – одна з цих хвороб. І ми покликані зберегти дітей від неї. Наш обов’язок ¬¬¬¬–¬ захистити права дитини на чистоту інформаційного простору, на збережені моральні цінності та дозвілля, яке приносить насолоду й користь, а не залежність.

Громадськість Тернополя обурена таким украй не втішним становищем речей. Тому ми просимо вжити всіх можливих заходів для того, аби змінити цю ситуацію. Одним із основних методів боротьби з проблемою ігроманії є винесення грального бізнесу за межі населеного міста. Таку практику мають багато великих російських міст (Москва, Санкт-Петербург та інші). Їхній приклад вже наслідують Київ, Запоріжжя, Ужгород та інші міста України.

Громадська організація «Відповідь» пропонує долучитися до цього та винести гральний бізнес за межі міста.

Президент

Громадської організації «ВІДПОВІДЬ» С.В.Рикалов

ProChurch.info

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5