26 Апрель 2024
 

У Рівному відбулися народне віче та хресний хід «В ім’я Ісуса». ФОТО

Учасники вимагали заборонити торгівлю на ринках області в неділю та припинити пропаганду окультизму. Учасниками цього заходу стали керівники та вірні основних конфесій міста. Після святкового богослужіння від будинку культури Текстильників, де зібралися вірні Церкви Повного Євангелія (Осанна) та від католицького собору Петра й Павла до майдану Незалежності рушили дві колони віруючих. Очікувалося, що по дорозі до них приєднаються православні та буде проведено спільні молитви біля приміщень, де розташовані державні установи. Невідомо з яких причин цього не сталося. Православні добиралися до центральної площі міста в індивідуальному порядку, повідомляє кореспондент www.ProChurch.info

На віче виступили крім церковних ієрархів керівники обласної та міської влади. У тому, аби заборонити торгівлю на ринках в християнські свята та недільні дні, всі виступаючі були єдиними. Мотивувалося це тим, що рівень духовності в суспільстві падає. Люди в неділю замість того, щоб молитися Богу в церквах, йдуть на базари. За словами голови Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія, самі базарні продавці ладні не працювати в неділю. Стримує їх те, що заборону слід вводити одразу на всіх ринках. В іншому разі ті, хто підуть до церкви, можуть втратити покупців.

Василь Червоній сподівається, що таке рішення буде прийнято у всіх населених пунктах на рівні місцевої влади вже до кінця цього року. Виборці мають вимагати цього від своїх депутатів. Коли ж такого не відбудеться, то ставлення до недільної ринкової торгівлі вже майбутніх депутатів враховуватиметься під час наступних виборів до органів місцевого самоврядування.

У подальшому, як підкреслювалося на віче, торгувати в недільні дні не повинні ні в супермаркетах, ні в гастрономах, особливо, горілкою. Лише аптеки матимуть право на працю у неділю.

В Рівному негативно відгукуються з приводу заборони торгівлі на ринках. Як повідомив міський голова Рівного Віктор Чайка, з опитаних 3000 тисяч базарних продавців, лише 300 схвалюють цю заборону. Службовці, студенти кажуть, що лише в неділю вони зможуть зробити покупки, адже, здебільшого, працюють 6 днів на тиждень.
З приводу порушених на віче питань ухвалено звернення до вищих владних структур держави, де йдеться і про заборону пропаганди окультизму. Його підписали керівники релігійних громад, котрі брали участь в проведенні цього заходу.

Андрій Смусь, для www.ProChurch.info


Текст звернення Міжцерковної Ради м. Рівного:

Улюблені у Христі браття і сестри! Ми живемо в час, коли Господь дає нам можливість Йому достойно послужити. Закінчились часи безбожного радянського тоталітарного режиму, коли руйнувалися храми і переслідувалися віруючі. Сьогодні ми можемо не лише вільно чути слово Боже, але й реалізовувати Його у своєму житті. Саме від нас зокрема залежить чи буде виконуватись заповідь Божа: «Шість днів працюй, сьомий день Господу Богу твоєму.

У Новому Завіті власною Викупною Жертвою, перемагаючи диявола Воскресінням, Господь освятив неділю. Його учні, апостоли, як розповідається у Святому Письмі (Діян.20.7-11; 1 Кор. 16.1-2) саме тому й шанували перший день тижня, тобто неділю. Про відміну старозавітних приписів і шанування неділі попереджав Сам Спаситель: «В той день будете просити в ім`я Моє» (Ін.16.26).

В більшості країн Європи неділя визнається святим днем. В Рівненській області, в Корецькому районі в цей день вже не працюють ринки. Закликаємо і вас прилучитися до руху християнських церков, щоб в неділю ми не гнівили Бога, торгуючи на ринку, а славили Його в молитві (Ін. 16.26).

Картинка

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5