24 Апрель 2024
 

Євхаристійний собор УГКЦ закликав до миру

26 червня 2005 року у Львові на площі ім. Івана Павла ІІ перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові відбулася урочиста Архиєрейська Літургія, яка пройшла у рамках Всеукраїнського Євхаристійного собору УГКЦ . Її очолив Глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар). Кардиналу співслужили архиєпископ Йозеф (Міхалік), Голова Польської єпископської конференції РКЦ, члени Синоду єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, гості Римо-Католицької Церкви та численне духовенство. Після Літургії була зачитана молитва поєднання українського і польського народів, – повідомила прес-служба Глави УГКЦ.

Перед початком Літургії було прочитано Послання католицьких єпископів України та Польщі з нагоди акту взаємного прощення і поєднання „ Примирення між народами можливе ”, адже у цей день, як про це згодом у проповіді наголосив Патріарх Любомир, відбулося дві знаменні події: перший Всеукраїнський Євхаристійний собор та урочистий акт примирення і поєднання між українським та польським народами. Дійовими особами цього акту стали по шість осіб з України і Польщі: єпископ, священик, подружня пара, юнак та дівчина. Вони символічно представляли два народи.

„Сьогоднішній Собор є великою маніфестацією нашої віри, вдячності, нашого зобов’язання супроти Ісуса Христа.... Саме на цьому місці у 2001 році пройшла зустріч Святішого Отця Івана Павла ІІ з молоддю, під час якої Папа Римський закликав людей до миру і єдності. Ця наука покійного Вселенського Архиєрея знайшла свої плоди, і тому сьогодні відбудеться акт примирення між українським і польським народами. За словами Патріарха Любомира, акт примирення двох народів, має стати прикладом для наслідування усім громадянам наших держав. „Ми повинні подивитися один одному в очі і взаємно просити прощення, а також закликати Господа Бога, щоб благословив нас і щоб у майбутнє ми могли іти разом – як брати і добрі сусіди”, – сказав Глава УГКЦ.

Голова Польської єпископської конференції РПЦ, владика Йозеф (Міхалік) закликав до „єдності з братами у Христі, бо без неї немає єдності з Богом”. „Милосердя завжди є кращим і є тим, що дає перспективу”, – наголосив польський єпископ.

Після Літургії відбувся святковий концерт, присвячений Євхаристійному собору УГКЦ.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5