24 Апрель 2024
 

Львівський театр “Емануїл” побував у Жмеринці

У суботу до м. Жмеринки Вінницької області завітав християнський театр зі Львова. Відбулося це у рамках турне “Львів – Дніпропетровськ - Симферопіль”, яке львівська трупа “Емануїл” здійснює цим літом. Жмеринка – єдине подільське місто, яке відвідали актори у цьому сезоні, передає кореспондент www.ProChurch.info з місця подій. Із 15 постановок, підготовлених театром до показу, жмеринчанам художньо виконані афіші пропонували виставу “Крізь терни”. Більше сотні городян, що прийшли до районного будинку культури 2 липня, мали змогу насолоджуватися майстерною грою 40 західноукраїнських акторів.

У спектаклі, який був написаний Жанною Горай на основі реальних подій, головний герой Юрій лине подумки у своє життя десятилітньої давності.

Він згадує своє навчання, відкриття власного бізнесу, одруження. Нібито все у житті складається відмінно, але згодом бізнес терпить крах, для спасіння справи Юрій погоджується на грошові махінації, у сімейному житті теж негаразди: він покидає свою жінку і одружується вдруге обманним шляхом, не розлучившись з першою дружиною. Далі – ще гірше – бізнесмена-невдаху притягують до кримінальної відповідальності, і він потрапляє до тюрми, де захворює на туберкульоз важкої форми.

Все. Життя закінчилось. Заплутався у тернах життєвих шляхів, загубив добре ім’я, сім’ю, здоров’я. У боротьбі двох реальностей – Бога та диявола – переміг останній. Це його нав’язливий голос говорить Юрію, що він вже нічого не вартий, нікчема, якому лишилося лише закінчити земне існування самогубством.

Але тут трапляється Юрію у тюремному госпіталі медсестра, яка бачить його безвихідне становище і розповідає, що є Той, для Якого немає безвиході, це – Бог, Який любить його і готовий змінити його життя. Вона пропонує хворому попросити у Бога прощення за накоєне, і після молитви звершується справжнє чудо. Туберкульоз важкої форми відступає, Юрій вільно дихає.

Завдяки вірі в Бога поступово вирішились проблеми цього чоловіка, він крізь терни життя вибрався таки на волю... і тепер їздить по країні, свідкуючи про Того, Хто може допомогти кожному, хто до Нього звертається.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5