26 Апрель 2024
 

Звернення до Голови Верховної Ради України проти всиновлення українських дітей-сиріт одностатевими парами та на захист сімейних цінностей

Голові Верховної Ради України В.М. Литвину
Шановний Володимире Михайловичу!
Сімейна громадськість в особі організацій-ініціаторів мітингу на захист сімейних цінностей та проти всиновлення українських дітей-сиріт одностатевими парами – Міжнародна громадська організація «Міжнародний центр батьківства», Всеукраїнська громадська організація Громадський рух людей з майбутнім «Любов проти гомосексуалізму» за сприяння Альянсу громадських організацій «Україна без сиріт» з великим занепокоєнням звертається до Вас з приводу поширених деякими ЗМІ маніпулятивних повідомлень, що начебто українських дітей дозволять всиновлювати одностатевим парам після ратифікації Верховною Радою України 15 лютого 288 голосами Європейської конвенції про всиновлення дітей.

Багато-хто сприйняв це як доконаний факт, хоча воно не відповідає дійсності. Частина друга статті 7 ратифікованої Конвенції залишає право визначати коло всиновлювачів національним парламентам. Більше того, вона крім внесення в правове поле згадки про одностатеві «шлюби» та партнерства не привносить принципових покращень в степінь захисту прав дітей в країні, на відміну від Гаагської Конвенції, яка вже не один рік чекає ратифікації.

У зв’язку з цим вважаємо за важливе наголосити, що сьогоднішнє українське законодавство дозволяє здійснювати всиновлення лише сім’ям, які складаються з чоловіка та дружини. Про це свідчать положення Сімейного кодексу, Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». Це відповідає віковічній традиції українського суспільства, яке категорично не погодиться на те, щоб дозволити одностатевим партнерствам всиновлювати і цим непоправно травмувати свідомість дітей.

Крім того, Преамбула Конвенції ООН про права дитини визначає сiм’ю як основний осередок суспільства i природного середовища для зростання i благополуччя всiх її членiв i особливо дітей. Життєвий досвід багатьох поколінь, підтверджений даними наукових досліджень, вказує, що цілісний та гармонійний розвиток особистості дитини відбувається саме в сім’ї, де є батько та матір.

Ми підкреслюємо необхідність і нагальність реальних кроків, які сприятимуть влаштуванню дітей-сиріт в сім’ї громадян України та нададуть суттєву підтримку таким сім’ям.

Учасники мітингу вимагають:

• захистити право дитини на виховання в сім’ї як природньому середовищі

• не допустити змін в існуючому законодавстві, що дозволять легалізацію одностатевих пар та можливість всиновлювати дітей

• прийняти зміни в національному законодавстві, яке відповідає найкращим інтересам дітей та сприяє розвитку національного всиновлення

• дати оцінку та захитити суспільство від манипулятивних повідомлень, якими спотворюється сприйняття картини законодавчого поля

Зважаючи на суспільний резонанс, на загострення суспільної дискусії навколо визначення меж прав та свобод громадян, їхньої відповідальності за поведінку, моральної традиції українського суспільства, демографічного благополуччя, інституту сім’ї та прав особливо вразлививої верстви – дітей-сиріт просимо Вас винести окреслені вище питання на розгляд відповідних Парламентських слухань, в яких могли б взяти участь просімейні громадські організації, церкви та інші зацікавлені.

Міжнародна громадська організація «Міжнародний центр батьківства»

Всеукраїнська громадська організація Громадський рух людей з майбутнім «Любов проти гомосексуалізму»

за сприяння Альянсу громадських організацій «Україна без сиріт»

Прес-центр ЛПГ

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5