18 Апрель 2024
 

Презерватив - НЕ панацея: Церкви України вступають у боротьбу зі СНІДом

Програми безкоштовного роздавання презервативів та шприців не здатні подолати розповсюдження вірусу ВІЛ-СНІД, а, навпаки, дають протилежний результат. У цьому переконані представники всіх найбільших церков України. Сьогодні вони у стінах Мінохорони здоров’я підписали декларацію про роль релігійних організацій у боротьбі з епідемією СНІДу, повідомляє кореспондент www.ProChurch.info

Головними причинами поширення СНІДу є відхід людей від Бога та руйнування моральних цінностей. Ці тези висловили священнослужителі різних церков у спільній декларації. Світське Міністерство охорони здоров’я вирішило залучити духовний чинник для подолання інфекції ВІЛ.

Майже 1,5% дорослих українців є носіями вірусу імунодефіциту людини. Це дані Організації об’єднаних націй. Україна - серед лідерів за темпами поширення хвороби. Вітчизняні чиновники змушені шукати нові форми боротьби з епідемією. Цього разу вони звернулися по допомогу до Церкви.

Віктор Рибчук, заступник міністра охорони здоров’я: «Держава відкрита і співпрацює зі всіма. Вона не могла бути осторонь такої інституції, як Церква. Це надзвичайно впливова і духовна інституція, яка може зробити вагомий внесок у протидію епідемії».

Поширені нині програми, на кшталт статевого виховання школярів, безкоштовного роздавання презервативів та шприців, украй неефективні, переконані церковники. Такі акції, навпаки, провокують молодих людей до небезпечної поведінки. Тому починати треба з популяризації сімейних цінностей і утримання від раннього статевого життя.

Роман Вовк, генеральний секретар Українського біблійного товариства: «Дехто заробив добрі гроші на рекламі презервативів. Це явно. Але ми всі впевнені, медицина знає, що презерватив не запобігає захворюванню. Потрібно духовне виховання дітей, починаючи зі школи».

Диякон Іоанн, УПЦ: «Нужно начинать с основ. Детям нужно заложить основы нравственности».

Церковні лідери вирішили створити постійно чинний комітет з питань ВІЛ/СНІДу на базі Всеукраїнської ради церков. А чиновники тим часом мудрують над новим, досконалішим законодавством у царині боротьби з епідемією. Оскільки досі ми користуємося інструкціями з боротьби зі СНІДом часів СРСР.

Руслан Кухарчук, www.ProChurch.info

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5