15 Май 2024
 

Епископ Андрей Тищенко встретился с учеными и студентами-религиоведами

Состоялась встреча старшего епископа Украинской христианской церкви «Новое поколение» Андрея Тищенко с научными сотрудниками института философии имени Григория Сковороды НАН Украины, а также со студентами Национального университета «Киево-Могилянской академии», – сообщает новостной отдел сайта: ngnews.org.

17 июня 2014 года епископ Андрей Тищенко сделал доклад о работе 240-ка церквей «Новое поколение» Украины и России в институте философии имени Григория Сковороды НАН Украины. А также дал подробные ответы на вопросы докторов и профессоров института.

Вот как охарактеризовала эту встречу на своей странице в Facebook Вита Титаренко, кандидат философских наук, доцент, научный сотрудник Отделения религиоведения Института философии имени Г. С. Сковороды НАН Украины:

«Сьогодні у Відділенні релігієзнавства Інституту філософії ім.Г.С.Сковороди НАНУ науковці-релігієзнавці мали цікаву зустріч з єпископом Андрієм Тищенком - пастором Духовного управління «Нове покоління». Церква (чи, вірніше, церкви), де проповідує пастор Андрій відносяться до харизматичного релігійного напрямку. Харизматизм в Україні формувався, фактично від початку набуття Україною своєї незалежності. Відтак цей рух є ще доволі молодим, але має, як свої здобутки і напрацювання, так і свої проблеми зросту й формування. Об’єктивно і зрозуміло, емоційно і щиро пастор Андрій Тищенко відповідав за запитання науковців, що стосувалися різних сфер функціонування цієї деномінації в українському соціумі. Здається, що і для самого єпископа, пана Андрія Тищенка, зустріч була корисною, адже вектор питань продемонстрував сьогоднішні запити суспільства, відповіді на які, сприятимуть утвердженню церкви в українському релігійному просторі».



А уже на следующий день, 18 июня 2014 года, у епископа Андрея Тищенко состоялась встреча со студентами факультета «Религиоведение» в Национальном университете «Киево-Могилянской академии».



Вита Титаренко также дала свой комментарий по поводу произошедшего:

«18 червня в КМА, в рамках курсу «Релігієзнавство-2», який впродовж уже багатьох років організовує професор Филипович Людмила Олександрівна – відбулася зустріч студентів з єпископом духовного управління «Нове покоління» – Андрієм Тищенко. Студенти могли дізнатися про особливості віровчення харизматичних церков (до яких відноситься і «Нове покоління»), їх суспільну значущість, могли вільно задати запитання. Про благодійницьку діяльність церков промовисто говорили і короткометражний документальний фільм «Милосердя», показаний пастором, і подаровані студентам журнали з такою ж назвою. Здається, що зустріч була обопільно цікавою і корисною – пастор Андрій Тищенко мав змогу здійснювати один із напрямків роботи своєї церкви, а саме – просвітницький, ламаючи ті стереотипи сприйняття харизматичних церков, які часто-густо нав’язуються ЗМІ. А студенти «з перших вуст» могли дізнатися – що відрізняє цю церкву від інших, навіть близьких генетично, в чому її специфіка, адже їх питання демонстрували той зріз зацікавленності суспільства, який можна екстраполювати і на ширший загал», – написала она на своей странице в Facebook.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2