17 Апрель 2024
 

Звернення-протест до влади християнської громади м. Нова Каховка відносно Трансцендентальної Медитації Махаріши

Від 2 листопада, 2005 р.

Виконуючому обов’язки
мера м. Нова Каховка
Коваленко В. І.

Депутатам Новокаховської
міської ради

Губернатору Херсонської області
Сіленкову Б. В.

Копії листа до київських засобів масової інформації

Керівники християнських церков та громадськість м. Нова Каховка, Херсонської області, занепокоєні пропагандою діяльності послідовників вчення Трансцендентальною Медитації Махаріши, яке в останній час поширюється в суспільстві і засобах масової інформації нашого регіону. Так, в міських газетах Нової Каховки («Ділові Новини» і «Нова Каховка» від 20 жовтня 2005 року) з’явилась інформація про підняття «Прапору миру» над професійним ліцеєм Нової Каховки.

Перше, на що ми звернули увагу, що так званий «Прапор миру» був піднятий над учбовим закладом міста. Організатори висловлюють подяку керівництву, педагогічному колективу і учням професійного ліцею Нової Каховки за допомогу у проведенні цієї акції. Подібні випадки є прямою пропагандою чужого для України релігійного вчення Махаріши, яка відбувається під гаслами «Всесвітнього миру і гармонії». Для багатьох культів і тоталітарних сект притаманна схожа методика поповнення лав своїх послідовників: зовнішня декларація загальнолюдських цінностей, але зовсім інші дії у середині культа.

Крім того, нам стало відомо про те, що 12 жовтня «Всесвітня Країна Всесвітнього Миру Махаріши» святкувала «День Перемоги». Підняття прапору у той день символізувало саме це святкування. Залишається невідомим, яке відношення учні, а також педагогічний колектив професійного ліцею мають до діяльності «Всесвітньої Країни Всесвітнього Миру Махаріши», щоб на такому рівні відмічати їхній загадковий «День Перемоги»? Ми вважаємо неприпустимим втягування учнів навчального закладу в такі заходи, оскільки вони мають виключно ідеологічний релігійний характер, який суперечить віковим християнським традиціям України.

В інформаційних повідомленнях «Всесвітньої Країни Всесвітнього Миру Махаріши» є детальні вказівки безпосередньо від її закордонних керівників щодо місця, часу і процедури підняття прапору. Ці дії дуже схоже на ритуальні, а люди, що взяли участь у цій акції, стали несвідомими учасниками тих дій.

Вважаємо неприпустимим з боку влади сприяння діяльності послідовників учення Махаріши, адже воно є чужинним для українців і має безпосереднє відношення до східних культів. Хоча представники цього вчення не називають себе релігійною організацією і стверджують, що методика Трансцендентальної Медитації базується на наукових дослідженнях, ґрунтуючись на вченні Біблії, ми стверджуємо, що християнські церкви не визнають можливим поєднувати практику Трансцендентальної Медитації з ученням Церкви і Святого Письма.

Ще один факт, який викликає нашу занепокоєність, це бажання послідовників учення Махаріши збудувати в місті Нова Каховка «Палац Миру за принципами ведичної науки». У засобах масової інформації вони висловлюють подяку керівникам різних рівнів, які підтримали проект цього будівництва. Християни зі свого боку висловлюють категоричний протест щодо цього.

Ми вважаємо очевидним той факт, що діяльність послідовників вчення Махаріши є не наукової, а культовою. Більш того, вона пропагує антихристиянські цінності й ритуали. Сприяння поширенню цих цінностей вважаємо несумісним з історичною самосвідомістю нашої держави як християнської.

У зв’язку з вищенаведеним священнослужителі церков різних конфесій та християнська громада регіону:

1) просять міську владу припинити відкриту чи приховану підтримку у будь-якій формі діяльності «Всесвітньої Країни Всесвітнього Миру Махаріши»;

2) просять органи юстиції Нової Каховки надати інформацію авторам листа та громадськості (місцевим ЗМІ) щодо нормативно-правових документів, на підставі яких у місті провадять свою діяльність представники вчення Махаріши;

3) вимагають від органів влади заборонити пропаганду вчення Махаріши та проведення акцій культу в навчальних закладах та інших місцях скупчення людей;

4) просять міську владу (мера те депутатів) оприлюднити договірну документацію, на підставі якої представникам культу Махаріши планують надати землю для будівництва так званого «Палац Миру за принципами ведичної науки».

Ми благословляємо начальства всіх рівнів нашої держави, згідно вчення Святого Письма, і молимось про Боже благословення та процвітання для України.

Єпископ Південного регіону

Союзу «Церква Божа України» Вознюк С. Ф.

пр. Перемоги, 2-а. Тел. (05549) 5 38 94

Настоятель Храму «Костянтина і Олени»

Української Православної Церкви (КП)

м. Нова Каховка, вул. Щорса, 13, а о. Микола Гринів

тел. 8 (067) 18 17 549

Настоятель Храму

Української Автокефальної Православної Церкви,

м. Нова Каховка, вул. Леніна, 84 о. Микола Шуцький

тел. 8 (050) 49 40 796

Пастор Церкви Адвентистів Сьомого Дня, м. Нова Каховка Чебан Г. В.

Пастор Церкви «Слово Віри», м. Нова Каховка

Об’єднання Незалежних Християнських

Харизматичних Церков України (Повного Євангелія) Золотар С. Л.

тел. 8 (050) 9651665

Пресвітер Церкви Різдва Христового

Союзу «Церква Божа України», м. Нова Каховка Малишев О. В.

пр. Перемоги, 2-а, тел. (05549) 5 38 94

Священик Католицької церкви, м. Таврійськ о. Хенрік Яворський

тел. 8 (05549) 7 32 80

Пастор Церкви «Отчий Дім»

Союзу «Церква Божа України», м. Таврійськ Агеєв С. В.

тел. (05549) 7 42 47

Пастор Церкви Євангельських християн

Ісуса Христа, м. Таврійськ Єфименко А. В.

тел. 8 (050) 5857437

Декан Таврійської Біблійної семінарії, магістр теології Шульга О. В.

пр. Перемоги, 2-а. Тел. (05549) 5 38 94

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5