01 Май 2024
 

Священники та депутати: «Країні потрібен новий закон про військове капеланство»

В комітеті Національної безпеки та оборони України пройшла зустріч між представниками влади та Церкви. Говорили про розвиток капеланського служіння в силових відомствах країни та соціальний захист військових капеланів, які служать в зоні АТО.

Про це порталу НХМ повідомляє прес-служба Павла Унгуряна.

Засідання відбулося за участю народних депутатів Сергія Пашинського, Павла Унгуряна, Юрія Мірошниченко, а також представників Ради церков, релігійних організацій та громадських експертів.

«У нас є декілька законопроектів про службу військового духовенства, але вони потребують змін під сучасні реалії,- сказав Павло Унгурян, народний депутат та голова міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» - тож треба зробити узагальнений законопроект, який би підтримали всі релігійні громади, та ухвалити його ще в першому читанні».

Він закликав духовенство активно цьому сприяти та мобілізувати всі сили, аби не відкладати процес надовго:

«Не треба зволікати. Адже молоді хлопці та чоловіки йдуть на фронт захищати свої родини та державу. І тому духовна підтримка не менш важлива, ніж боєприпасами та зброєю» ,- сказав він.
Про важливість урегулювання всіх спірних питань щодо капеланської служби в зоні воєнних дій сказав і народний депутат Юрій Мірошниченко:

«Військовий має право на духовну підтримку, але не має можливості її отримати. Тож завдання держави- забезпечити йому це право».

Після довгих дискусій учасники зустрічі вирішили взяти за основу законопроект, розроблений Радою у справах душпастирської опіки при Міноборони. А священники зможуть вносити до нього свої пропозиції та правки. Наостанок депутати зазначили, що військове капеланство – це досить поширена практика в Європі. Тому потрібно на законодавчому рівні вводити душпастирьску опіку не лише на передовій, а й в медичних, освітніх закладах, пенітенціарній службі, морських портах тощо.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2