26 Апрель 2024
 

У Дніпрі відбувся круглий стіл на тему «Реформація-рух, що змінив світ»

Слідом за іншими регіонами України, круглий стіл на тему 500-річного ювілею Реформації пройшов і у м.Дніпро.

Участь у заході взяли міський голова Борис Філатов, народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об’єднання “За духовність, моральність та здоров’я України” Павло Унгурян, організатор українських зустрічей у рамках Національних молитовних сніданків у США Михайло Жовнір та представники протестантських церков міста.

Очільник міста Б.Філатов у своїй вступній промові згадав ідеї головного Реформатора Мартіна Лютера, зазначивши, що світська влада в своїй роботі також повинна керуватися проголошеними ним принципами:

“Для мене Реформація - це не порожній звук, вона кардинально вплинула на мій світогляд і на все, що я роблю по життю. Не тільки дніпряни, а й усі українці сьогодні демонструють єдність, об’єднуючи людей різних поглядів, релігій, національностей навколо ідей свободи і демократії”

Учасники круглого столу розповіли присутнім про важливі здобутки Реформації, про масштабне духовне відродження, яке назавжди змінило хід світової історії, акцентуючи увагу на необхідності скористатися цим досвідом для побудови успішної української держави:

«Україна стоїть сьогодні перед вибором - який шлях подальшого розвитку обрати. Ми можемо піти шляхом Жовтневої більшовицької революції, яка 100 років тому призвела до загибелі мільйонів людей і появи диктатури. Або піти шляхом Реформації, яка відбулась 500 років тому. Цей процес також був не простий, але він створив потужну парадигму для економічного, культурного та наукового прогресу»,- сказав Павло Унгурян.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5