26 Апрель 2024
 

Християнські лідери України написали Ющенку листа

13 квітня 2005 року в Києві, в Конференц-залі НАН України відбулася засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, на якій було ухвалено Звернення членів ВРЦ до Президента України В.А. Ющенка, а також обговорено низку актуальних питань державно-конфесійних відносин. Зокрема, у Зверненні до Президента України йдеться про те, що стабільний стан успільства і його гармонійний розвиток неможливі без побудови партнерських взаємовідносин між державою і релігійними конфесіями. Керівники Церков і релігійних організацій висловили надію на гармонізацію державно-конфесійних відносин і виведення їх на якісно новий, партнерський рівень.

Учасники зустрічі висловили своє бачення щодо стану державно-конфесійних відносин в Україні, обмінялися думками стосовно практичних аспектів діяльності Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та визначилися щодо перспективи розвитку та гармонізації відносин між державою та конфесіями.

У засіданні взяли участь Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Українська Православна Церква — Київський Патріархат; Професор Протерей Микола Забуга, ректор Київської духовної академії, Українська Православна Церква; Муфтій Ахмед Тамім, Духовне управління мусульман України; Отець Ованнес Шахназарян, Українська єпархія Вірменської апостольської церкви; Комендант Григорій Іванович, Всеукраїнський Союз об’єднань євангельських християн-баптистів; Ганулич Петро Володимирович, Українська Уніонна конференція церкви адвентистів сьомого дня; Бендус Микола Миколайович, Німецька євангелічно-лютеранська церква; Олекса Петрів, Українська Греко-Католицька Церква; Єпископ Трофим’як Маркіян, Римсько-Католицька Церква в Україні; Єпископ Богдан, Українська Автокефальна Православна Церква; Паночко Михайло Степанович, Церква християн віри євангельської України; Падун Леонід Миколайович, Українська Християнська Євангельська Церква; Райчинець Василь Федорович, Союз вільних церков християн євангельської віри України; Бондаренко Віктор Дмитрович, Державний комітет України у справах релігій; Рабин Києва та України Яків Дов Блайх, Об’єднання іудейських релігійних організацій України.

Головував на Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій Єпископ Української Лютеранської Церкви В’ячеслав Горпинчук. Інститут релігійної свободи.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5