04 Май 2024
 

В Україні відкриється перша православна гімназія-інтернат

У Вінниці відкриється перша в Україні православна гімназія-інтернат, де будуть навчатися понад 250 дітей. Про це в інтерв’ю агентству „РІА-Інформ” повідомив протоєрей Микола Давидовський, настоятель Хрестовоздвиженського храму, при якому планується створити навчальний заклад, – повідомляє сайт „Православие.ru”.

„Серед дітей, які будуть тут навчатися, ми візьмемо частину сиріт із притулків, вони в гімназії житимуть. Інша частина учнів буде з благополучних родин, вони будуть приходити в гімназію тільки на навчання”, – говорить священик.

Поки що організатори православної гімназії планують учити дітей тільки молодшого віку, однак згодом тут з’являться і старшокласники. Учнів у гімназію будуть набирати не тільки з числа дітей парафіян храму. Священик Микола говорить, що не ставить перед собою мету готувати майбутніх священнослужителів:

„Наші випускники самі вирішать, чим займатися у майбутньому. Серед них можуть виявитися і механіки, і лікарі, і журналісти”, – впевнений священик.

Викладати в гімназії будуть члени місцевої спілки православних учителів. Протоєрей Микола говорить, що вони – „Вчителі з великої букви”. Тим часом, перелік дисциплін, які будуть читатися в гімназії, ще остаточно не затверджений. Однак достеменно відомо, що крім обов’язкових предметів, у новому навчальному закладі будуть обов’язково викладати Слово Боже.

У Хрестовоздвиженському храмі поки що не можуть назвати точну дату відкриття гімназії: на сьогодні у приміщенні не завершені будівельні роботи. Однак протоєрей Микола не виключає, що православний інтернат може почати роботу вже в наступному році. Сьогодні на базі майбутньої гімназії працює недільна школа.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2