04 Май 2024
 

Католицька церква відзначає Всесвітній День ЗМІ

8 травня католицька церква відзначатиме 39-ий Всесвітній День засобів масової інформації. У цьому році це свято проходитиме під галом: „Засоби масової інформації на службі порозуміння між народами”. З цієї нагоди владика Юліян (Ґбур), голова Митрополичої комісії соціальної комунікації УГКЦ та голова Комісії у справах засобів масової інформації Конференції єпископів РКЦ України владика Віталій Скомаровський привітали працівників українських ЗМІ.

Щорічне відзначення Всесвітнього дня комунікації запровадив Папа Павло VI 1967 року. В такий спосіб, за словами владики Ґбура, Церква „привертає увагу всіх людей доброї волі до новітніх засобів соціальної комунікації та хоче оцінити те справді вартісне діло, яке вони роблять”.

„Відповідальність, яка стоїть перед медіа в сучасному суспільстві, поглиблюється тим фактом, що вони формують погляд кожної людини на життя, його сенс, значення і вартість. Засоби соціальної комунікації не тільки ставлять перед суспільством життєво важливі питання, над яким воно думає, але також визначає спосіб, в який людина обдумує і аналізує те чи інше явище. Реальність людського життя визначається реальністю, яка відображається через медіа. Через це медіа відповідальні за тих, хто є споживачем їхньої продукції. Їх обов’язком є поважати гідність людини і суспільства”, – наголошує владика Юліан.

У пастирському посланні голови Комісії у справах Засобів Масової Інформації Конференції єпископів РКЦ України владики Віталія Скомаровського сказано, що „Церква покликана використовувати засоби масової інформації, щоб проголошувати Євангеліє і релігійні цінності, щоб розвивати екуменічну і міжрелігійну співпрацю, щоб у катехезі виховувати дітей, молодь і дорослих до зрілого користування сучасними технологіями комунікації.

„Заохочую вас відкрити двері для Христа у пресі, в радіо та телебаченні, у світі кіно і в Інтернеті, щоб Добра Новина могла бути проголошувана людям, які ще Її не знають”, – йдеться у посланні владики РКЦ.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2