02 Май 2024
 

Пасторська молитовна вечеря зібрала у Львові 70 священнослужителів

Пасторська молитовна вечеря зібрала близько 70 місцевих священнослужителів та зарубіжних гостей у Львові.

У день жалоби за загиблими під Волновахою у готелі “Супутник” лунала молитва за натхнення та сили для християн поділитися надією зі знедоленими та розчарованими співвітчизниками. Захід відбувся у рамках Міжнародного фестивалю надії за участю Франкліна Ґрема, що проходитиме 20 червня 2015 року на стадіоні “Арена Львів”.

Молитовна зустріч проходила у різдвяній атмосфері, звучали колядки та біблійна історія народження Спасителя. “Причиною приходу Христа у цей світ була моя велика проблема. Без Христа ми великі грішники та раби пожадливостей. Все добре, що ми маємо – завдяки Господу. Нам потрібно пам’ятати, що багато людей потребують Спасителя, Який готовий спасати сьогодні” – закликав нести добру новину старший пастор Центральної церкви ЄХБ, співголова пасторського комітету Фестивалю надії Ярослав Назаркевич.

diner 2 2Епископ Всеукраїнського союзу церков ХВЄ, доктор богослів’я Василь Боєчко зазначив, що “унікальний Фестиваль надії повинен стати могутньою альтернативою тому, що сьогодні відбувається в Україні, потужнім кроком, інспірованим Небом заради перемоги Ісуса Христа” Він помолився про рідну землю й родичів загиблих під Волновахою.

Співголова пасторського комітету Фестивалю надії, старший пастор церкви ХВЄ “Віфезда” Тарас Колівошка представив керівників шістнадцяти відділів організаційного комітету Фестивалю надії та надав слово деяким з них. Голови молитовного, душеопікунського, жіночого, молодіжного та інших комітетів анонсували заплановані зустрічі за напрямами служінь і запрошували присутніх мобілізуватися самим та заохотити віруючих у церквах. Деякі з них – семінар для лідерів колективного замовлення 24 січня, семінар для пасторів та лідерів у Львові та інших обласних центрах західної України 7 лютого, служіння запалу для молоді “Більше ніж” 21 лютого, жіноча конференція 7 березня та табір 8-13 червня з метою безперервної молитви, піст і молитва за фестиваль 24 квітня та інші. Старші священнослужителі церков ХВЄ та ЄХБ, співголови опікунської ради Фестивалю надії Володимир Якимів та Олександр Романюк молитовно благословили голів та участників усіх комітетів на плідну працю на Божій ниві.

dinner 2 3Наприкінці мікрофон опинився у гостя зі Сполучених Штатів Америки, віце-президента Євангелістської Асоціації Біллі Ґрема Віктора Гамма. Досвідчений євангеліст розпочав з розповіді про власну слабкість. Одного разу Бог закликав Віктора поділитися доброю новиною, та він це не зробив, знайшовши відмовки та виправдання небажанню виконати Божу волю. Пізніше, зрозумівши, що вчинив неправильно, Віктор шукав можливість виправитися, але час і можливість вже було втрачено: «Бог давно простив мене за той момент слабкості, але сьогодні настав час, коли Всемогутній велить християнам Західної України: Люди готові почути пронадію, проголошуйте! Чи готові ми? Наше завдання - об’єднати всі сили, надихнути всіх братів і сестер стати Божими рупорами надії».

«Хто не збирає зі Мною, той розкидає - процитував Віктор Гамм Ісуса Христа. - Ниви побіліли, ми покликані збирати. Збирати - це разом з Богом, а не з якимось союзом чи організацією. Ми співзбирачі з Ним. Настав цей час. Існує всього дві позиції: або збирати, або марнувати. Ми або «за», або «проти», середини немає. Якщо ми не збираємо для Господа, то ми усвідомлено розкидаємо те, що Він і його вірні вже зробили».

Благовісник закликав чинити те, що більше наших можливостей і заповнити чашу стадіону 20 червня людьми, що потребують надії: «І тоді все те, що вище за наші можливості, буде робити Господь, а Він розбереться з питаннями безпеки і всіма іншими».

Наразі в организації Міжнародного фестивалю надії за участю Франкліна Ґрема задіяно більше 1200 християнських церков у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій та Хмельницькій областях. У рамках фестивалю відбудуться не тільки мобілізаційно-навчальні, але й соціальні акції.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2