04 Май 2024
 

Лист громадян до Президента та голів Церков щодо морального стану суспільства

Редакція ProChurch.info регулярно отримує листи від постійних читачів. Цього разу друкуємо звернення групи віруючих людей з Києва, які занепокоєні багатьма гріховними тенденціями у сучасному світі. Вони переконані, що особливу увагу треба приділяти контролю з боку держави і суспільства за засобами масової інформації, які розбещують людей. Автори листа констатують: у житті мають стверджуватися християнські цінності, і особливу роль у цій справі грають помісні Церкви.

КРАЇНІ ПОТРІБНІ МІЦНІ СІМ’Ї

Президенту України Ющенку В.А.

Головам протестантський, православних та католицький Церков

Ми, громадяни України, вкрай занепокоєні духовним станом сучасного суспільства. В повсякденному житті постійно стаємо свідками зростання обману, корупції, насильства. Пияцтво, наркоманія, проституція, гомосексуалізм постають як результат бездуховності і втрати моральних цінностей. Не у кращому стані знаходиться і демографічна ситуація. В наслідок абортів у нашій країні, як і в Європі, кількість населення у порівнянні з ісламськими країнами постійно зменшується. Дивно, що при такому стані на Заході ще й легалізують одностатеві “шлюби”, хоча усі чудово розуміють, що такі стосунки не дають потомства. Подекуди навіть дозволене таке нахабство, як усиновлення дітей геями. Сучасне суспільство хворе і знаходиться у великій небезпеці, бо система християнських цінностей, на яких воно досі утримувалось, зруйнована. Ситуація, поки ще не пізно, потребує негайних радикальних змін.

Велику відповідальність за це несе не тільки держава, а і християнські Церкви. Вони не повинні спати і байдуже ставитись до морального стану сучасної молоді, а також миритись з ліберальним західним християнством, яке у супереч вченню Христа благословляє одностатеві шлюби і не відлучає від Церкви священиків-гомосексуалістів. Церква повинна бути світлом для людей і нести їм високоморальні цінності.

На молодь великий вплив мають засоби масової інформації, які несуть велику відповідальність перед суспільством. Стосовно передач Національного радіо, то вони добрі, чого, на жаль, не можна сказати про телебачення. Особливо це стосується комерційних каналів, які безвідповідально ставляться до вибору телепрограм для показу. Чому вони не узгоджують їх з Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення та з Комітетом з питань культури і духовності при ВРУ? Так, телеканал ТЕТ закупив аморальне шоу російського виробництва “Дом-2”. На зауваження християнських журналістів з Асоціації “Новомедіа” вони не звертають ніякої уваги. Навіщо тоді створювати Нацраду, Комітети, які не можуть впливати на комерційні канали і на якість їхніх передач?

Ми пропонуємо створити таку Раду, до якої увійшли б представники не тільки від громадськості, а й від різних християнських конфесій. На канали, які розбещують молодь, треба накладати великі штрафні санкції, а тих, хто не бажає змінювати наповнення свого ефіру, позбавляти ліцензій. Потрібно, щоб у нашій країні були міцні сім’ї, бо від цього залежить і міцність держави. Ми бажаємо бачити наш народ духовно багатим, заможним та морально і фізично здоровим. Тому підтримуємо рішучі дії нашого Президента Віктора Ющенка, який постійно виступає за відродження духовності і моральних християнських цінностей. Для цього кожному треба вести здоровий спосіб життя та виконувати Заповіді Божі. Ми віримо, що Україна повстане з колін і стане на коліна перед Богом з покаянням за свої гріхи. І Господь простить нас.

З повагою, громадяни України:

М. Мартинюк, Н. Стеценко, О. Горлик, С. Петренко,

Б. Корнієнко, А. Семчук, П. Ярошенко, В. Черненко.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2