28 Апрель 2024
 

Відкритий лист щодо положень нової Конституції України

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

Порошенку Петру Олексійовичу

ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
ГОЛОВІ КОНСТИТУЦІЙНОЇ КОМІСІЇ
Гройсману Володимиру Борисовичу

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ
Яценюку Арсенію Петровичу

НАРОДНИМ ДЕПУТАТАМ УКРАЇНИ І ГОЛОВАМ ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ФРАКЦІЙ

Щодо неприпустимості видалення з Конституції визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки, а також щодо недопустимості появи в Конституцію нової дефініції «сексуальна орієнтація».

<span >ЗВЕРНЕННЯ</span>

Українська держава має багату історію культурних та суспільних традицій. Протягом століть найбільшою цінністю для нас і наших предків була природна сім’я – законний і благословенний союз чоловіка і жінки, у якому народжуються і виховуються діти. Родина посідає одне з перших місць у переліку базових цінностей українців. Але попри це з кожним роком бачимо все більше спроб змінити національне законодавство та нав’язати громадянам протиприродні моделі співжиття.

Згідно інформації робочої групи щодо змін до Конституції України, пропонується видалення зі статті 51 Конституції визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки. Також пропонується введення в Конституцію нової статті 35, де намагаються впровадити у правове конституційне поле дефініцію «сексуальна орієнтація».

Чинна норма Конституції

Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка.

Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї.

Батьки зобов’язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою.

Пропоновані зміни до нової Конституції

Стаття 27. Право на шлюб

Право на шлюб, створення сім’ї гарантуються законом.

Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї.

Батьки зобов’язані утримувати та виховувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків.

Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються законом.

Пропоновані зміни до нової Конституції

Стаття 35. Заборона дискримінації

Користування правами та свободами, визнаними в цій Конституції, має бути забезпечене без дискримінації за будь-якою ознакою - статі, раси, кольору шкіри, етнічного або соціального походження, генетичних характеристик, мови, релігії або переконань, політичних та інших поглядів, належності до корінних народів та національних меншин, майнового стану, походження, обмеженої працездатності, віку або сексуальної орієнтації.

Враховуючи глибоке християнське коріння українського народу та міцні сімейні традиції, внесення таких норм до Конституції є неприпустимим. Подібні спроби викличуть потужний суспільний протест, який призведе до поглиблення розколу в державі і поширення конфліктів.

З огляду на вищезазначене, вимагаємо:

1) захистити традиційні сімейні цінності українців та не допустити видалення з Конституції визначення шлюбу як союзу одного чоловіка і однієї жінки;

2) не допустити появи в Конституцію штучної і протиправної дефініції «сексуальна орієнтація».

З повагою,

голова ВГО “Рух “ЛПГ”

Кухарчук Р.В.

<span >_______________________________________________________________________________________</span>

УВАГА! Рух ЛПГ закликає людей та організації направляти схожі звернення до уповноважених осіб і організовувати національний спротив подібним змінам до Конституції України.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей (0)
цитата ответить 11 Дек. 2015 в 03:14 Александр:

Негодяй уже легализовали содомитов, плюнули в лицо Богу, и лицо Украине. ПривлеклиБожий гнев на Украину. Мира не будет. Украина будет в страданиях, негодяи процветают.

 
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5