17 Май 2024
 

Переселенці з Донбасу та мешканці Рогозова відвідали свято «Всі разом – у Різдво!»

Свято для сімей-переселенців «Всі разом – у Різдво!» відбулося 26 грудня у селі Рогозів, що на Київщині. На свято завітали не лише переселенці, яким надали помешкання у гуртожитку швейної фабрики, але й також мешканці села – діти разом з батьками. Учасники громадянського руху «Всі разом!» спільно з Міжнародною благодійною фундацією «Отчий дім» організували святкову програму для сімей.

А це різдвяна вистава, ігри та конкурси для дітей, пісні. На світо зібралося близько 40 дітей і 20 дорослих.

Актори «Отчого дому» передавали зміст Різдва через виставу, яку підготували спеціально для переселенців. У сценарії наголошувалося, що Ісус Христос також був переселенцем. До того ж, у дуже юному віці. Це сталося тоді, коли цар Ірод видав наказ побивати усіх малюків до 2-х років, котрі мешкали в околицях Вифлиєму. Саме в цей час, як розповідає біблійна історія, ангел явився Йосипу, чоловіку Марії, та сказав, щоб вони разом з Ісусом втікали у Єгипет – подалі від замислів жорстокого царя Ірода.

Ця ситуація повторюється з українцями. «Ми втікали, бо було неможливо жити з дітьми там, де були воєнні дії, зриви, обстріли, - говорить переселенець з Донбасу, житель гуртожитку Олександр. – Тут нам дали притулок. Ми вже півтора роки тут живемо. Знайшли собі заняття. Працюємо, все почали заново».

Організатори свята хотіли поділитися радістю Христового народження та подарувати світлу надію присутнім. «Різдво Христове дарує надію! А це саме те, чого потребують сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, ставши вимушеними переселенцями через окупацію і анексію українських земель, - ділиться голова громадянського руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук. - Допомогти і підтримати ці мужні родини і їхніх дітей – наше велике бажання, яке вдалося бодай частково реалізувати».

Кожна дитина отримала скриньку з цукерками і дитячими книжечками. Своєю чергою і дорослі не залишилися без презентів – отримали подарунки у вигляді двох цікавих літературних збірок. «Дякуємо за те, що організували таке свято для наших дітей!» - із захопленням говорили присутні батьки.

Організація «Всі разом!» висловлює подяку усім людям, церквам і організаціям, які своєю участю долучилися до проведення цього різдвяного свята.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2