15 Май 2024
 

До святкування 500-річчя реформації залишилось менше тижня

Менше тижня залишилось до початку масштабного проекту, присвяченого 500-річному ювілею Реформації.

Про цепорталу НХМ повідомляє прес-служба Павло Унгуряна.

Святкування цієї події на державному рівні стало можливим завдяки Указу Президента та відповідному розпорядженню Кабміну. Протягом наступного року в Україні будуть проводитися тематичні конференції та просвітницькі заходи, присвячені історії Реформації.

А урочистий старт подіям дасть великий різдвяний концерт на Європейській площі, що пройде під гаслом «Україна та світ святкують Різдво Христове разом».

20 грудня в інформагентстві Уніан проект R500 презентували євангельські лідери Михайло Паночко та Валерій Антонюк, військовий капелан Василь Хіміч, доктор економічних наук Леонід Кістерський, диригент Київського симфонічного оркестру і хору Вес Дженсен та народний депутат, голова оргкомітету R500 Павло Унгурян.

«500 років тому Реформація вплинула не лише на релігійне життя європейського суспільства, а й на його політичне, економічне, соціально-культурне зростання. Вона дала поштовх формуванню успішних держав світу. Тому Україна повинна скористатися шансом побудувати успішну державу на духовних та моральних цінностях. І символічно це буде розпочати в день народження Христа Спасителя», - сказав Павло Унгурян.

«Вже цієї неділі на Європейські площі планується великий різдвяний концерт за участю відомих людей країни - зірок естради, представників бізнесу, медіа та політики. Всі вони разом зі своїми родинами приєднаються до співу різдвяних колядок та класичних творів за участі кількатисячного хору християн Києва та Київської області».

Зокрема, голова Всеукраїнського союзу церков ЄХБ Валерій Антонюк зазначив: «Говорячи про Реформацію, ми акцентуємо увагу на святкуванні ювілею протягом року. Але хотілось би зробити все можливе, щоб вона продовжувалась й надалі». За його словами, проект R500 має декілька цілей. По-перше, повернутися в минуле, щоб показати плоди Реформації у всьому світі. По-друге, подумати про сьогодення і те, на яких цінностях повинно розвиватися суспільство. І, звісно, заглянути в майбутнє, аби зрозуміти - що протестанти можуть запропонувати українському суспільству.

Про велику відповідальність християн перед спільнотою сказав і голова ВРЦ та релігійних організацій Михайло Паночко. За його словами, зерно Реформації вже давно закладено – варто лише його проростити.

Учасники конференції закликали всіх небайдужих приєднатись до святкування Реформації в наступному році. Прийти на Європейську площу о 15:00, щоб разом з хором прославити народженого Спасителя. І зробити це разом зі всім світом.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2