16 Май 2024
 

Україна знов підтримала призначення Експерта ООН по правам ЛГБТ

Представники України вдруге підтримали створення посади Незалежного експерта ООН з питань сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності – тепер вже під час голосування Генеральної Асамблеї ООН.

На засіданні 19 грудня 2016 року низка держав виступили з ініціативою відкласти розгляд Резолюції № 32/2 Ради з прав людини від 30.06.2016 року про запровадження посади Експерта ООН по правам ЛГБТ з тим, “щоб надати час для проведення подальших консультацій з метою визначення правової основи, на якій буде базуватися мандат спеціальної процедури, що засновується цією Резолюцією”, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Згідно результатів голосування делегація України в ООН виступила проти цієї поправки, чим друге підтримала створення такої посади за відсутності належної міжнародної правової бази. У підсумку, 84 голосами “проти” поряд із 77 голосів “за” та 16 “утрималися” зазначена поправка була відхилена.

Як повідомляв ІРС, своїм голосуванням Україна повторно висловила підтримку рішенню Ради ООН з прав людини від 30.06.2016 року (Резолюція № 32/2), прийнятого 23 голосами проти 18 (ще 6 утрималися), про створення нової посади Незалежного експерта ООН з питань захисту від насильства і дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, якого часто називають Експертом ООН по правам ЛГБТ.

Нагадаємо, що згадану посаду Незалежного експерта ООН вже обійняв пан Вітіт Мунтабхорн. З його власних слів, опублікованих 30 листопада 2016 року, своїми основоположними завданнями на посаді Експерта ООН серед іншого він вбачає:

визнання статусу ЛГБТІ: закріплення в законодавстві і практиці права людей на те, щоб їх гендерна ідентичність визнавалася в офіційних та інших документах;
гендерно-багатоманітне культурне включення ЛГБТІ: виявлення та поширення таких тлумачень релігії та інших переконань, які проголошують засади прийнятності всіх, що має надати простір для гендерної різноманітності; робота з релігійними, політичними, громадськими діячами та лідерами громадської думки для пропагування поваги і захисту ЛГБТІ; а також дозволити ЛГБТІ асоціюватися і в повній мірі брати участь в сімейному житті і соціальних змінах;
процес співчуття до ЛГБТІ, що передбачає залучення вчителів, батьків, громади і дітей, молоді у вихованні розуміння сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, що є всеосяжним.
Натомість, напередодні голосування Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у листах за підписом єпископа Михайла Паночка зверталася до Президента України та МЗС із закликом підтримати поправку про необхідність додаткових консультацій щодо запровадження посади Експерта ООН по правам ЛГБТ.

Читайте також: Суть пропозицій Ради Церков до Конституції України
Також окремо деякі з українських церков висловлювали свої застереження щодо запровадження гендерної ідеології через ризик того, що закони України, які визначають шлюб як союз між чоловіком і жінкою або дозволяють усиновлення дітей лише гетеросексуальними парами, будуть класифікуватися як дискримінаційні, незважаючи на те, що вони відповідають нормам міжнародного права в галузі прав людини.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2