03 Май 2024
 

До Запоріжжя завітали делегати з батьківщини Мартіна Лютера

Днями в Запоріжжі пройшов Міжнародний інкофорум, який зібрав представників регіональних громад та бізнесу. Захід проводився з метою презентації проектів області, залучення інвестицій, а також налагодження зв’язків з іноземними партнерами.

За 7 років свого існування форум став діалоговим майданчиком для підприємців регіону, бізнесменів та політиків зі всього світу.

На інкофорум з офіційним візитом завітала делегація депутатів з німецького Магдебурга на чолі з віце-мером міста Райнером Нітше та депутатом магдебурзького парламенту Зореном Хербстом.

В цьому році депутати Магдебурга, серед яких і Зорен Хербст, підтримали проект відзначення ювілею Реформації в Україні та надали підтримку в проведенні заходів в рамках R500 . Зокрема, було знято фільм «Катарина Лютер» з українськими субтитрами і надано для безкоштовного перегляду на великих екранах. Фільм викликав неабиякий інтерес в суспільстві.

Місто Запоріжжя делегати обрали для візиту не випадково - історія цього краю тісно переплітається з діяльністю німецьких протестантів і вважається землею-побратимом німецької землі Саксонії-Анхальт. Саме в цих землях знаходиться колиска німецької Реформації -Вітенберг, де 500 років тому Мартін Лютер оприлюднив свої 95 тез, які розпочали протестантський рух в Європі.

З поважними гостями зустрівся керівник соціального відділу R500 в Запорізькій області Дмитро Матюхін. Від імені координатора Центрального комітету R500, народного депутата Павла Унгуряна він висловив вдячність офіційній делегації Магдебургу та вручив їм пам’ятні монети «500 років Реформації».

Також лист вдячності і ювілейні монети отримали Держканцелярія та Міністерство культури штату Саксонія-Ангальт за наданий фільм і підтримку проекту R500.

«Я вважаю, що Рік відзначення ювілею Реформації став важливим для України, тому що він дав багато різноманітних поштовхів для співпраці, для переосмислення та нового бачення християнських цінностей», - сказав Дмитро Матюхін.

Хочу зазначити, що добре організовані міжконфесійні проекти за підтримки християн з Європи – це гарний досвід, який може бути реалізовано у нас кожного року. Сподіваюсь, що такі заходи стануть традиційними в суспільстві».

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2