15 Май 2024
 

Офіційна відповідь керівництва церкви ХВЄ “Спасіння” на публікацію в «Україні Кримінальній»

Сьогодні в демократичній Україні є свобода «слова», а чи є свобода віросповідання?

Відповідно до Конституції України: Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава, яка не належить жодній конфесії чи релігії. Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова. Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова. Кожен має право на повагу до його гідності. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію, або не сповідувати ні якої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

В Україні всі конфесії та релігії є рівні і не існує будь-яких традиційних релігій, віри, церковних конфесій!

Релігійна громада ХВЄ церква «Спасіння» зареєстрована 04 квітня 1994 року на підставі Закону України від 23.04.1991 р. №987-ХІІ. «Про свободу совісті та релігійні організації».

Згідно конституції України, (254к/96-ВР), Декларації про державний суверенітет України (55-12) та норм міжнародного права, визнаних Україною, Закону України від 23.04.1991 №987-ХІІ «Про свободу совісті та релігійні організації» порушено здійснення свободи: сповідування будь-якої релігії, відправлення релігійних культів, відкритого вираження і вільного поширювання своїх релігійних переконань більш 3-х тисяч громадян України, членів церкви «Спасіння» через паплюження їх гідності: «местной секты», «участие в диком обряде», «личная карманная церковь», «типичная религиозно-сетевая пирамида», «секта», «..что ни попадя, и лобызаться сов семи подряд», «ересь» и.т.п.

Також відповідно до Конституції України принижена гідність як самої держави, так і її правової інституції: Президент; Мінюст; Київська обласна державна адміністрація.

Надруковані статті під покривалом політичного чорного піару після виборчої компанії направлені на розпалювання міжрелігійних чвар, ненависті, що неприпустимо згідно чинного законодавства України.

Виходячи із вищевказаного, в цих публікаціях повністю порушені права громадян України, тому члени Релігійної громади ХВЄ церкви «Спасіння» вимагають публічного вибачення від Платона Романова та ЗМІ, котрі опублікували ці статті, а також оприлюднити це звернення.

Юрій Бабинець, заступник з адміністративних питань пастора церкви “Спасіння” Пилипа Савочки

salvationchurch.com.ua

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2