06 Май 2024
 

Ювілейний з’їзд ЦХВЄУ очима учасників

12-21 липня на Житомирщині, у таборі поблизу міста Малин пройшов 10 з’їзд Церкви християн віри євангельської України. Близько 4,5 тисяч молодих п’ятидесятників фактично зі всіх областей та з-за кордону проводили спільні богослужіння, навчалися, відпочивали. Ювілейний з’їзд очима учасників – нижче.

Тетяна, Харків, «Джерело життя»

Дуже сподобалось, дуже багато молоді, яка дійсно прагне Духа Святого, відчувається, як сходить сила Божа. Я багато очікувала від цього з’їзду, і Бог дав те, що я чекала.

Ігор, м. Казанка

Можна побачити і негативні недоліки, але хочеться звертати увагу на те, що дійсно будує.

Василь, м. Збараж

Я вже 6 раз на молодіжному з’їзді. Мені подобається, що є багато викладачів, які викладають різноманітні теми, що хвилюють молодь. Прекрасний спів, багато бачимо чудес зцілення.

Альона, Хмельницька обл., церква «Блага звістка»

В мене дуже гарні враження. Як я їхала, то у мене було декілька запитань і прохань, і Бог буквально в перші дні дав відповідь.

Анатолій, диякон, церква «Благодать» м. Чернівці

Мені дуже сподобалось, духовної поживи є дуже багато і дуже різноманітної. Дякую Богові, що побував тут, відпочив і духовно, і фізично. Багато отримав духовної поживи для себе і взяв висновок, як працювати, щоби здобувати молодь, допомогти їм духовно зростати.

Ірина, Закарпатська обл.

Вже четвертий раз приїжджаю на такі молодіжні служіння. Цього разу вже з чоловіком. Служіння повчальні, таке враження, що тут отримуєш заряд енергії, і коли повертаєшся додому, то просто ділишся нею, роздаєш її.

Євген

Перший раз від друзів чув, що тут дуже благословенні служіння. Тому вирішив приїхати і радий цьому. Мені дуже сподобались проповіді Ростислава Шкіндера, Сергія Вінковського. Трішки себе відчуваємо некомфортно під час прославлення, так як в нашій церкві його немає.

Микола, пастор церкви «Сілоам», м. Бердичів

Ми приїхали сюди вже не вперше. Молодь кожного року чекає цього з їзду з нетерпінням тому, що враження як найкращі. Я бачу, що Бог робить велику духовну роботу в серцях молодих людей через дію Святого Духа, цих служінь, проповідей. Спілкування, знайомство має велику роль для молоді. Я розумію, що негативи є всюди, але якщо класти на вагу, то позитиви переважають. Ми дякуємо Богові за ці з’їзди.

Ростислав Мурах, пастор-вчитель, м. Кам’янець-Подільський

Найперше, на що я хочу звернути увагу, що з кожним роком молодіжні з’їзди, молодіжні служіння, і значить молодь в церквах прогресують. Я пам’ятаю ті з’їзди, коли на них з’їжджалося трішки більше ніж 700 чол., потім 1200 і вже десятий понад 4000 людей. Це говорить про те, що молодь навертається до Бога. Хочу звернутися до служителів церков, старших членів. Яке ваше ставлення до молодих? Чомусь так є, що скоріше бачиться негативізм в молоді, ніж щось краще. Але ми бачимо, що духовність в молоді зростає. Сьогодні бачимо, як молодь тягнеться до Бога. Сьогодні молоді важко, сьогодні важко усім, важко пенсіонерам, але в пенсіонера є пенсія, є зароблена за роки квартира, менші потреби на їжу і на одяг. В той час, як в молодої людини немає життєвого досвіду, професії, роботи, часто молодь зустрічається з великими потребами. І коли ми, дорослі, відносимось з непорозумінням до молоді, говоримо негативне про молодь, тоді до їх труднощів ми добавляємо ще одне, ми відштовхуємо їх від себе і позбавляємо батьківської поради. Але молоді найважче тому, що вона найбільше спокушувала ворогом людської душі. В наш час коли ми були молодими не було такої свободи, але і не було такої свободи для гріха, для розпусти. Сьогодні молодь практично атакована цими демонічними духами, і їй потрібно не тільки вистояти, але і отримувати перемогу. Друге, що я хочу сказати: щоби ми повернулися лицем до молоді, щоби благословляти їх, в молоді є багато недоліків, як і в кожного із нас, але щоби ми з розумінням відносилися, з любов’ю ставилися, але в житті, коли ще немає досвіду, знань, їм потрібно робити найважливіші вибори, вибирати дорогу служінню Богу, будувати сім’ю.

Ілона Бойчук, для журналу «Євангельський голос»

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2